Digitale of Slimme douche: Wat is het verschil?

 

We weten allemaal dat een badkamerrenovatie een grote taak is.. “Waar zet ik mijn bad?”, “Welke tegels zal ik kiezen?”, “Welke douche is de beste optie voor mij?” – de hoeveelheid vragen die je jezelf kunt stellen lijkt eindeloos. Bij Four Dukes doen we er alles aan om deze keuze makkelijker te maken. In dit artikel leggen we het verschil uit voor de vraag "Wil ik een digitale of slimme douche in de badkamer?" Lees verder om de belangrijkste kenmerken en voordelen van tussen de twee te ontdekken.

 

Wat is een digitale douche?


Simpel gezegd, een digitale douche die volledige controle biedt over de temperatuur en waterstroom met een eenvoudige afstandsbediening.

Voor een meer technische uitleg, kunnen we digitale douches beschouwen als twee helften: het digitale brein en het design. Het brein van de operatie zit in de processoreenheid die zich ver van de douchewand bevindt, vaak op de vliering. Deze technologie geeft nauwkeurige controle over de temperatuur en waterstroom. De Smart Valve controleert 10 keer per seconde de watertemperatuur om er zeker van te zijn dat het water precies goed is!

En het design? In tegenstelling tot traditionele mengkranen en elektrische douches, bevindt de processor zich weg van de doucheruimte. Door de omvangrijke processor van de douche te scheiden, blijft er een slank en onopvallend ontwerp over dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook flexibiliteit biedt in uw badkamer.

Bekijk de collectie
 

Dus... wat is een slimme douche?


Onze slimme douche, de SmartShower, bevat alles wat de digitale douches zo populair maakte, en versterkt ze met nieuwe functies die passen bij het drukke leven dat we allemaal leiden. Van gezinsveiligheid tot waterbesparing, slimme douches zijn de volgende generatie op het gebied van douchen.

Wi-Fi Verbinding

Ons nieuwe assortiment biedt innovatieve functies in de categorie slimme badkamers en maakt gebruik van unieke wifi-connectiviteit in plaats van te vertrouwen op Bluetooth, in tegenstelling tot andere app-gestuurde douches op de markt. Dit betekent dat je zowel binnen als buiten het huis volledige controle hebt.

Telefoon-app

Hoewel het geweldig is om vanuit je bed je douche aan te kunnen zetten, gaat de Aqualisa App nog een stap verder. Stel een 'Home Hub' in voor het hele gezin en zie wie te lang onder de douche staat dankzij het intuïtieve dashboard dat beschikbaar is in de app. U kunt zelfs de indicatieve waterkosten bijhouden om te zien hoe korter douchen niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Spraakactivering

We weten allemaal dat je soms terugkomt van een modderige regenwandeling en je handen vol hebt - zou het niet geweldig zijn om je bad te laten lopen met alleen je stem? Al onze slimme douches kunnen worden bediend met zowel Amazon Alexa- als Google Smart Home-apparaten. 

 
 
 
Bekijk de collectie
 

Ik overweeg ook een mengkraan. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een slimme douche?


Slimme douches bieden zowel milieu- als veiligheidsvoordelen ten opzichte van een traditionele mengkraan. Het voordeel van een slimme douche-installatie is dat je op de hoofdprocessorbox een maximale temperatuur kunt instellen waardoor het water niet te heet wordt. Alle Smart Valves hebben optionele eco-instellingen om de hoeveelheid water die wordt gebruikt te verminderen, evenals onze Harmony-douchekoppen met een Eco-douchestraal.

Afgezien van de functionele toevoegingen, bieden slimme douche-installaties meer flexibiliteit dan een traditionele mengkraan. U kunt niet alleen een meer moderne en strakke look binnen de douchewand creëren, slimme douches werken in bijna elke woonomgeving. 


Weet u niet zeker of u een digitale of smart douche wilt? Kom dan langs in onze showroom om de kranen te vergelijken of bekijk hieronder alvast onze collectie.  


SmartShower collectie

 

SmartShower Touch met glijstang en wandregen douche

Prijs € 1566,95

Bekijk Product
 

SmartShower met staafhanddouche en wandregendouche

Prijs € 1566,95

Bekijk Product


Smartshower met handdouche

Prijs  € 1264,45

Bekijk Product